Home

Nieuws 209 x bekeken 1 reactie

Kritiek op rol Voedingscentrum bij Ehec-crisis

Den Haag – Het CDA zet grote vraagtekens bij de positie en de rol van het Voedingscentrum. Dat blijkt tijdens een hoorzitting over de glastuinbouw na de Ehec-crisis.

Bij de communicatie is volgens deskundigen veel mis gegaan. ”De boodschap van het Voedingscentrum dat je om problemen te voorkomen verse groente en vers fruit goed moet wassen, heeft de mensen niet of nauwelijks bereikt”, aldus Bernd van der Meulen van Wageningen UR.

Hij vindt dat hier een les uit te trekken is. Dergelijke berichten moeten goed voor het voetlicht worden gebracht. ”De overheid moet daarin spreken met één mond.” Van der Meulen concludeert dat nu de VWA, het voedingscentrum en de minister iets hebben gezegd over de kwestie.

CDA-kamerlid Ger Koopmans heeft grote vraagtekens bij de rol van het Voedingscentrum. Hij wil hier verder naar kijken en vraagt zich af of we niet af moeten van het Voedingscentrum.

PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi is het eens met Van der Meulen dat de overheid met één mond moet spreken, maar benadrukt dat de overheid dan wel vertrouwd moet worden. ”Misschien moeten we naar een vorm van geregisseerde overheids-crisiscommunicatie. De boodschap van het Voedingscentrum geloofde men niet, omdat er tegelijkertijd berichten waren dat er weer doden waren gevallen.”

Doordat burgers geen vertrouwen hadden in verse groenten, leed de tuinbouwsector miljoenen schade.

Eén reactie

  • no-profile-image

    fons

    Die komkommers gingen toch naar het buitenland. Dus wat heeft het voedingscentrum daar mee te maken? Luisteren de Duitsers dan ook naar dit advies. Die Ger Koopmans lult maar wat

Of registreer je om te kunnen reageren.