Home

Nieuws 199 x bekeken

Kamer wil onderzoek onderbrengen waterschap bij provincie

Den Haag - De Tweede Kamer wil dat de regering gaat onderzoeken hoe de waterschappen kunnen worden ondergebracht bij de provincies.

Een motie van D66-kamerlid Gerard Schouw werd met stemmen van SP, PvdA, Groenlinks, D66 en PVV aangenomen. Schouw vindt het dat de waterschappen kunnen worden opgeheven. De politicus verwacht dat de organisatie efficiënter kan als ze wordt ondergebracht bij de provincies.

Het kabinet moet volgens de motie voor mei 2012 met een onderzoek komen over hoe de reorganisatie van de waterschappen in de toekomst kan worden vormgegeven.

Of staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma de motie gaat uitvoeren is de vraag. Hij heeft vorige maand een wetsvoorstel ingediend over reorganisatie van de verkiezingen van de waterschappen. Daarnaast heeft hij in de Tweede Kamer aangegeven dat hij de waterschappen heel belangrijk vindt. “Ik ga heel ver in mijn verdediging van de waterschappen. Ik zou het zeer betreuren als de Kamer de waterschappen als niet meer noodzakelijk beoordeelt”, aldus Atsma.

Of registreer je om te kunnen reageren.