Home

Nieuws 201 x bekeken

Kamer: geen minimumbedrag agrarisch natuurbeheer

Den Haag - De Tweede Kamer wil niet dat er een minimumgrens wordt gesteld aan de uitbetaling van agrarische natuursubsidies.

Dinsdag stemde een meerderheid voor een motie van Henk van Gerven (SP) en Lutz Jacobi (PvdA) met deze strekking. In het onlangs gepresenteerde rapport over de problemen bij Dienst Regelingen wordt aanbevolen voortaan geen natuursubsidies onder de 1.000 euro meer te verstrekken. Hierdoor zou de uitvoeringsinstantie minder snel verstopt raken.

De Kamer ging ook akkoord met een PvdA-motie, waarin de regering wordt opgeroepen met een regeling te komen die het voor collectieven mogelijk maakt subsidies voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer aan te vragen. Volgens de Kamer komt samenwerking de kwaliteit van projecten vaak ten goede.

Of registreer je om te kunnen reageren.