Home

Nieuws 438 x bekeken 1 reactie

KI Nederland werkt aan herstructurering

Vught – Varkens KI Nederland gaat zijn structuur aanpassen. Dat meldt directeur Jan Sallevelt in zijn persoonlijke column in het informatieblad van de organisatie.

Volgens Sallevelt verlaten zo’n 20.000 zeugen per kwartaal de markt. De afzet van sperma is volgens woordvoerder Peter Loenen van Pigture Group, de moedermaatschappij van KI Nederland, 10 procent lager dan vorig jaar, ”en daalt nog steeds.”

Sallevelt meldt toe te willen naar een kleinere slagvaardige organisatie met korte lijnen. Er zullen locaties sluiten, anderen worden gemoderniseerd. Sallevelt verwacht verder dat de bezorgkosten iets zullen stijgen.

Volgens Loenen wordt er hard gewerkt aan de concrete plannen. Begin volgend jaar zullen deze bekend worden gemaakt. KI Nederland beschikt over locaties in Heerde, Vught, Helden, Heino, Erp, Panningen Wanroy en Lienden. Er zijn distributiecentra in Deventer Vught en Helden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kijk, dit zijn de berichten waar we op zitten te wachten.
    10 procent minder ki potjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.