Home

Nieuws 276 x bekeken

Intensieve veehouderij: nu is de melkveehouderij aan de beurt

Doetinchem – Nu is de melkveehouderij aan de beurt.Dat is met zoveel woorden de reactie vanuit de hokdierhouderij op de brief van de bewindslieden Bleker en Atsma over de stikstofaanpak (PAS). Het aangekondigde beleid heeft vooral effect op de melkveehouderij.

Voorzitter Annechien ten Have van de vakgroep varkenshouderij van LTO Nederland zegt dat de varkenshouderij in het verleden haar bijdrage wel heeft geleverd. ”Dit zal vooral impact hebben voor de melkveehouderij”, aldus Ten Have.

Ten Have zegt dat de gevolgen van de voorgenomen maatregelen voor de varkenshouderij relatief beperkt blijven. Ze wil wel gewaarborgd zien dat varkenshouders die nu al in een vergunningsprocedure zitten, niet door het nieuwe beleid onder een nieuw regime gaan vallen.
Voorzitter Jan Wolleswinkel van de Nederlandse Organisatie Pluimveehouders zegt dat de pluimveehouderij gebruik zal blijven maken van de best haalbare methoden om emissie te beperken.

Lees ook: Ontwikkelruimte PAS stelt eisen aan melkveehouderij

Of registreer je om te kunnen reageren.