Home

Nieuws 604 x bekeken

ISN eist heldere stellingname slachterijen

Damme – De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN is de problemen rond de AutoFom-classificering in de slachterijen beu.

De organisatie eist tegen de achtergrond van de nieuwste problemen met AutoFom bij Westfleisch dat alle slachterijen zonder voorbehoud deelnemen aan het zogenoemde blackbox-systeem. In de databank van dit systeem worden de classificeringsresultaten vastgelegd, gecombineerd met de herkomstgegevens van de dieren. Ook kan de slachterij de vleeskwaliteitsgegevens in het systeem invoeren.

Kenmerkend is dat het hele proces volautomatisch is, onafhankelijk van menselijke invloeden. Daardoor kunnen de belangen van de leveranciers ook onafhankelijk worden gewaarborgd.

Initiatiefnemer is de overheid van Noordrijn-Westfalen. Tot dusver werkt echter alleen vleesconcern Tönnies met de black box. De ISN meent dat behalve Westfleisch met name ook Vion en Danish Crown duidelijk te kennen moeten geven dat ze achter een dergelijke aanpak staan. ”Deze eveneens leidende Duitse slachtbedrijven hebben zich tot nu toe teveel op de vlakte gehouden,” gispt ISN-directeur Torsten Staack.

Of registreer je om te kunnen reageren.