Home

Nieuws 396 x bekeken

Grondontsmetting alternatief voor vanggewas

Den Haag – Grondontsmetting wordt toegestaan als alternatief voor de teelt van een vanggewas na mais op zand- en lössgronden. Die toezegging doet staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu.

Atsma reageert hiermee op een motie van CDA en VVD, die hierom vroegen. De partijen stellen dat er aanwijzingen zijn dat het ontsmetten van grond tegen aaltjes de uitspoeling van nitraat beperkt. Dit wordt onderzocht door de Commissie van Deskundigen Meststoffen.

Atsma zegt dat de Commissie van Deskundigen oordeelt dat de risico’s verwaarloosbaar zijn. Atsma wil deze werkwijze daarom toestaan in de huidige regelgeving en daarbij niet wachten tot het Vijfde actieprogramma nitraat.

Of registreer je om te kunnen reageren.