Home

Nieuws 164 x bekeken 1 reactie

'Groene maatregelen voor behoud economie'

Den Haag - De overheid moet snel 'groene' maatregelen nemen om te voorkomen dat de economie op de lange termijn achteruitholt.

Het op peil houden van plant- en diersoorten en ecosystemen is nodig om in de toekomst de economie gaande te houden. Dat stelt een groep die zich voor het kabinet de afgelopen 3 jaar heeft gebogen over biodiversiteit dinsdag in een rapport, met daarin een schare aan aanbevelingen.

Onze economie draait op natuurlijke hulpbronnen, die in hoog tempo verdwijnen. Door onder meer belastingmaatregelen moet het verlies aan biodiversiteit volgens de groep, de Taskforce Biodiversiteit, tot staan worden gebracht (uiterlijk 2020) en ,,onze ecologische voetafdruk gehalveerd'' (uiterlijk 2030). Dit betekent dat we over bijna 20 jaar de helft aan grondstoffen zouden gebruiken om ons consumptieniveau op peil te houden. Alleen zo zouden we voor 2050 weer ,,in evenwicht met de aarde'' kunnen leven.

Om de aanbevelingen uit te voeren wil de groep dat overheid en bedrijfsleven samenwerken in nieuw een platform, IBES.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ik vind dit streven zeer positief, maar eigenijk is er inNederland geen plaats voor natuur er wonen 5 mensen per ha dat is 2000 m2 per inwoner. Hier moet hij wonen, eten produceren recreëren en natuur onderhouden en zich ook nog over verplaatsen. Hoe doen we dat? Niet recreëren of geen eten produceren. Dat laatste levert de meeste lege ruimte op, maar ook de meeste kosten (is veel valuta nodig voor import).. Geen kunstmatige natuur is het goedkoopste. natuur kun je niet aanleggen, natuur is er gewoon. Het woord zegt het al.

Of registreer je om te kunnen reageren.