Home

Nieuws 241 x bekeken

FrieslandCampina breidt uit in Wageningen

Wageningen - Op de campus van Wageningen Universiteit en Research Centrum verrijst het komende anderhalf jaar het nieuwe FrieslandCampina Innovation Centre.

Dinsdag is begonnen met de bouw van het complex, dat medio 2013 in gebruik wordt genomen. Het nieuwe gebouw zal ruimte gaan bieden aan ongeveer vierhonderd medewerkers van FrieslandCampina. Zij krijgen de beschikking over circa 4.600 vierkante meter laboratoria en ruimten voor smaaktesten, een proeffabriek (technohal), facilitaire ruimten en kantoren.

Het FrieslandCampina Innovation Centre biedt ook onderdak aan een zogenoemd Experience Centre met innovatiekeuken en proefbakkerij, waar bezoekers en medewerkers van FrieslandCampina van over de gehele wereld producten kunnen proeven, ruiken en voelen in een inspirerende omgeving.

Hurks vastgoedontwikkeling is investeerder en ontwikkelaar. FrieslandCampina is initiatiefnemer en huurder. Beide organisaties investeren gezamenlijk 60 miljoen euro in het complex.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.