Home

Nieuws 189 x bekeken

Frankrijk waarschuwt Duitsland voor tomaten

Brussel – Franse voedselautoriteiten hebben een waarschuwing doen uitgaan naar Duitsland over een partij Franse tomaten.

Daarin zitten te hoge gehalte ethephon. Het verantwoordelijke Franse teeltbedrijf heeft in een eigen controle uitgevonden dat een gehalte van 4,25 milligram per kilo tomaat is aangetroffen. Dat overschrijdt ruimschoots de gezondheidsnorm voor resten van plantgezondheidsmiddelen.

Het is niet duidelijk waar de tomaten zijn verkocht aan consumenten en wat de vervolgstappen zijn van de Duitse voedselautoriteiten. De melding werd dinsdag gedaan bij de Europese organisatie voor voedselveiligheid EFSA. Via het alarmsysteem RASFF is de melding door Europa verspreid. De partij is alleen afgezet in Frankrijk en Duitsland, blijkt uit de melding.

Of registreer je om te kunnen reageren.