Home

Nieuws 374 x bekeken

Fouragehandel waarschuwt voor fraude

Doetinchem – Naar aanleiding van aanhoudende signalen van handelaren in hooi, stro, mais en kuil over oplichtingspraktijken, heeft Hisfa een waarschuwing afgegeven.

De vereniging van handelaren in stro, fourages en aanverwante producten zegt recentelijk geluiden te hebben gehoord dat er met name stro opgekocht door onbekende handelaren die vervolgens niet zouden afrekenen. Dit zou hebben plaatsgevonden in het oosten van het land. Vooral boeren zouden gedupeerd zijn. De organisatie wil met de waarschuwing voorkomen dat ook de handel zelf gedupeerd zou kunnen worden.

Volgens geruchten op het internet zouden er inmiddels al enkele tientallen aangiften gedaan zijn bij politie Gelderland-Midden. Echter uit navraag blijkt dat bij de rechercheafdeling niets bekend is over oplichtingspraktijken in de fouragehandel en ook geen aangiftes binnen zijn gekomen van gedupeerde boeren of handelaren.

Hisfa, waarbij 110 fouragehandelsbedrijven zijn aangesloten, adviseert boeren en handelaren alleen in zee te gaan met bekende en gecertificeerde bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.