Home

Nieuws 208 x bekeken

Floriade 2012 en VKC bekrachtigen samenwerking

Venlo – De Floriade 2012 en de Vaste Keurings Commissie (VKC) hebben hun samenwerking bekrachtigd. De betreffende overeenkomst is ondertekend door Sven Stimac (projectdirecteur Floriade 2012) en Leo van der Zon (directeur VKC).

De Stichting VKC neemt met deze overeenkomst de jurering van Floriade 2012, de Floriade Competitions, voor haar rekening.

De VKC staat voor registratie en jurering in de sierteelt en organiseert al ruim 100 jaar onder meer kwekerscompetities om met het wedstrijdelement veredelaar en teler uit te dagen de ontwikkeling en kwaliteit van siergewassen naar een hoger plan te brengen.

Tijdens het Floriadeseizoen, dat 4 april start en doorloopt tot 7 oktober 2012, worden inzendingen van talloze nationale en internationale deelnemers, aan de hand van vooraf vastgestelde criteria, beoordeeld op hun presentatie.

Naast deze presentaties verwacht de Floriade-organisatie veel productinzendingen van de Nederlandse sierteelt die in Villa Flora (de binnententoonstelling van Floriade 2012) ter jurering kunnen worden aangeboden.

Nieuw voor deze Floriade zijn de consumentenjureringen op groente en fruit, waarbij een consumentenpanel wordt gevraagd groente en fruit te beoordelen op geur en smaak. Ook deze jureringen worden door de VKC uitgevoerd.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.