Home

Nieuws 218 x bekeken 3 reacties

Flevoland daagt Rijk om Oostvaarderswold

Lelystad – Flevoland daagt het Rijk voor de rechter om alsnog de beloofde 240 miljoen euro voor het Oostvaarderswold te krijgen.

Dat zegt gedeputeerde Marc Witteman (PvdA) in een interview met agd.media. Hoewel eerder toenmalig landbouwminister Gerda Verburg de provincie toezegde financieel bij te dragen aan het natuurproject, wil staatssecretaris Henk Bleker er geen cent aan besteden. Ook vindt hij dat Staatsbosbeheer niet langer bij de ontwikkeling betrokken mag zijn.

Volgens Witteman zadelt Bleker Flevoland daarmee op met een strop groter dan de totale jaarbegroting. Hij zegt begrip te hebben voor het feit dat er moet worden bezuinigd, maar vindt dat het Rijk zich wel aan de afspraken moet houden. ”Het Oostvaarderswold was niet ons idee, maar wij hebben ons altijd loyaal opgesteld”, zegt hij. ”De rekening mag dan niet bij ons worden neergelegd.”

Dat Bleker niet wil dat Staatsbosbeheer nog langer betrokken is bij de aanleg van het Oostvaarderswold vind Witteman jammer, maar niet onoverkomelijk. ”Het is een belangrijke partij met veel kennis en ik hoop dat zij blijven participeren. Maar het project komt niet in gevaar als Staatsbosbeheer zich terugtrekt.”

De rechtszaak dient aanstaande donderdag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  HANS SUD-FRYSLAN

  Witteman moet niet zeuren over het geld . Zelf staan of stonden ze niet achter deze natuur plannen en nu Bleker er geen geld meer voor wil uitgeven moet dat geld opeens wel op tafel komen . Wees nu een kerel en zet er een streep er onder . Die 400 of 500 miljoen die het gehele project moet kosten zal zeker met 10 tallen miljoenen worden overschreden STOP NU HET NOG KAN .

 • no-profile-image

  Bert!

  Ik snap Witteman ook niet, het is in deze tijd toch onverantwoord om zoveel geld over de balk te smijten voor natuur.
  We moeten alle zeilen bijzetten om te overleven in deze cricis. Als de gemeente al veel grond heeft aangekocht, dan verkoopt de gemeente die grond maar weer terug aan de boeren.

 • no-profile-image

  dat Marc Witteman dat geld durft te eisen is al schandalig. het hele projectgaat minimaal 500 miljoen kosten, ja u leest het goed. Voor 1800 ha is dat 280.000 euro per ha, voor natuur wat absoluut niet nodig is want het is nu ook natuur
  En de verspillers schermen nu met 2 miljoen bezoekers per jaar. Wie heeft u dat ingefluistert beste Marc, want jij weet toch donders goed dat het alleen een belofte is om het geld los te peuteren, de publieke opinie te beinvloeden?
  hoeveel mensen mogen er nu in uw mooie natuurgebied beste Marc. 0, 0 behalve de boswachter .In de toekomst wordt het zeker anders????????
  stoppen met die onzin!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.