Home

Nieuws 310 x bekeken

Efsa werkt aan Salmonella-doelen voor varkens

Parma – Het Europese Voedselveiligheidsagentschap Efsa wil de aanwezigheid van Salmonella in Europese varkens in kaart brengen.

De Europese Commissie heeft Efsa gevraagd om samen met de afzonderlijke lidstaten de Salmonella-status in varkens te meten. Op basis van deze gegevens zullen doelen worden gesteld om Salmonella in varkens verder te verlagen.

De Efsa heeft dit al eerder gedaan voor Salmonella in pluimvee. Naar verwachting zal in mei volgend jaar de gegevens voor de Europese varkensstapel bekend zijn zodat lidstaten afzonderlijk een reductiedoelstelling kunnen formuleren.

Voor Nederland zal het Productschap Vee, Vlees en Eieren (PVE) de verdere invulling afstemmen met het ministerie van ELI. Het is nog niet bekend welk Salmonella percentage als maximum gaat gelden voor de Nederlandse varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.