Home

Nieuws 216 x bekeken

Duitse slachterijen verwerken in 2011 ruim 59 miljoen varkens

Bonn - De Duitse vleesindustrie verbetert dit jaar qua aantal aan de haak gebrachte varkens opnieuw het record.

Volgens voorlopige cijfers van landbouwmarktbureau AMI komt het aantal voor het eerst uit boven de 59 miljoen. Dat zijn er ruim 0,7 miljoen meer dan in 2010, het jaar waarin huidige record is gevestigd. De groei ten opzichte van de onmiddellijk daaraan voorafgaande jaren is niettemin wel wat kleiner, constateert het bureau.

Een record biedt 2011 ook qua export. Deze groeit ten opzichte van vorig jaar met 20 procent, schat AMI. Vooral de vraag in China en omliggende Aziatische markten stimuleerde de export. Deze leverde dankzij de hogere prijzen ook meer omzet op. De bedrijfsresultaten van de Duitse varkensleveranciers komen desondanks niet ook op recordniveau. Dat is te wijten aan de naar verhouding nog sterker gestegen voerprijzen, aldus AMI in een wat vroeg uitgevallen terugblik op 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.