Home

Nieuws 312 x bekeken

Dode konijnen in beslag genomen bij demonstratie

Amsterdam – Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) hebben vanmiddag tijdens een demonstratie van dierenactivisten op de Dam in Amsterdam enkele dode konijnen in beslag genomen.

Eén demonstrant is meegenomen door de politie. De actiegroep Ongehoord had op Twitter aangekondigd om op de Dam een onderzoek naar konijnenhouderij aan het winkelend publiek te presenteren. De belangenorganisatie LTO Nederland had burgemeester Eberhard van der Laan gevraagd het protest te verbieden omdat ze vreesde dat de activisten dode konijnen met zich zouden meezeulen.

Van der Laan liet echter weten de actie ongemoeid te laten vanwege het recht op demonstreren. Wel had de burgemeester de nVWA gevraagd in te grijpen als de demonstranten de zogeheten Regeling Dierlijke Bijproducten zouden overtreden. Deze regeling verbiedt het meevoeren van dode dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.