Home

Nieuws 194 x bekeken

Derde Nederlanders koopt vlees met dierenkeurmerk voor kerst

Den Haag – Ongeveer één op de drie Nederlanders houdt speciaal rekening met het keurmerk voor dierenwelzijn bij de aankopen voor het kerstdiner.

44 procent van de Nederlanders vindt dat zij over onvoldoende informatie beschikken om een goede keuze te maken voor diervriendelijker vlees of eieren. Dit blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond onder 1.500 respondenten in opdracht van het Convenant Marktontwikkeling Verduurzaming Dierlijke Producten.

De bereidheid om rekening te houden met dierenwelzijn is stabiel ten opzichte van een jaar geleden. In 2011 stond ruim de helft (53 procent) van de Nederlanders in meer of mindere mate stil bij de leefomstandigheden van de dieren bij de aankoop van vlees (rund, kip, varken). Bij de aankoop van eieren is dat 69 procent. Vrouwen houden meer rekening met dierenwelzijn bij hun aankopen dan mannen. Ruim een kwart van de ondervraagden zegt zich ’beter te voelen’ en 12 procent koopt deze producten vanwege ’een betere smaak’.

Volgens Maurits Steverink, ketenmanager van het Convenant, is het meer normaal geworden om rekening te houden met de mate van diervriendelijkheid bij de aankoop van vlees en eieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.