Home

Nieuws 247 x bekeken

Danish Crown nodigt Europese vleespartners uit voor fusiebesprekingen

Randers - Danish Crown is op de uitkijk naar een fusiepartner in de Europese vleessector. Dat zegt directietopman Kjeld Johannesen vandaag in een gesprek met het Deense zakendagblad Børsen.

Johannesen wil nog geen namen noemen van de partners, maar denkt wel aan spelers in Nederland, Duitsland of Zweden. Johannesen: ”Ik zie een fusie als de meest opgelegde route voor Danish Crown. De boeren kunnen de groei niet alleen dragen en daarom zie ik een fusie als een mogelijkheid om nieuw kapitaal te verkrijgen.”

Dat de leveranciers dan een deel van de invloed op het concern moeten prijsgeven is een noodzakelijk gegeven. ”Het is voorstelbaar dat misschien 20 procent van het belang in andere handen komt,” aldus Johannesen. Om dergelijke manoeuvres mogelijk te maken is Danish Crown dit jaar al omgevormd tot vennootschap op aandelen. Deze aandelen zijn nu voor 100 procent eigendom van de coöperatie Danish Crown.

Of registreer je om te kunnen reageren.