Home

Nieuws 310 x bekeken

Coforta: 50 hectare tomaten buiten Nederland

Barendrecht – Met het lidmaatschap van het Britse Cornerway Nursery is het areaal tomaten van buitenlandse leden van Coforta (The Greenery) gegroeid naar 50 hectare.

In totaal is het tomatenareaal van Coforta ruim 400 hectare. Cornerway Nursery is de tweede Britse tomatenteler die lid wordt van Coforta. Eerder deed teler John Baarda datzelfde. Volgens Coforta is Cornerway Nursery met 18 hectare de grootste Britse tomatenteler.

Handelsbedrijf The Greenery zette al langer producten af van van Cornerway Nursery. The Greenery streeft naar buitenlandse productie om in te spelen op de grotere vraag naar lokale producten op kernmarkten.

Naast deze nieuwe leden hebben bestaande leden hun komkommer- en tomaatareaal uitgebreid. Verder hebben drie telers van Coforta Verkoop BV (komkommer en tomaat) voor The Greenery gekozen. Na het vertrek van 80 telers van Coforta Verkoop BV kiezen deze telers voor levering aan het handelshuis. In totaal groeit het areaal vruchtgroente van The Greenery daardoor met 67 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.