Home

Nieuws 188 x bekeken

Claas boekt derde meer omzet en verveelvoudigt winst

Harsewinkel – De Duitse landbouwmechanisatiefabrikant Claas heeft dit boekjaar de omzet met 33,5 procent zien stijgen naar ruim 3,3 miljard euro terwijl de winst voor belasting met 231 procent groeide naar 225,3 miljoen euro.

Volgens de toelichting bij de nieuwe cijfers profiteerde het concern van het herstel van de landbouwmechanisatiemarkt in West-Europa. De grootste groei werd echter gehaald in Midden- en Oost-Europa. Ook in Noord- en Zuid-Amerika en op de Aziatische markten, waaronder India, verliepen de zaken prima. Tevens zegt het concern dat het erin is geslaagd om zijn positie op de markten te versterken.

Maaidorsers bleven de grootste omzetgenerator, maar de tractoren doen goed mee. ”Alleen al in West-Europa boekten we bij de tractoren een groei van meer dan 20 procent. Dat ligt duidelijk boven de groei van 13 procent van de markt als geheel,” aldus de toelichting.
Voor het komende jaar is Claas niet pessimistisch. De groei wordt mogelijk wat gemiddelder van karakter, maar het resultaat blijft sterk, gelooft de bedrijfsleiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.