Home

Nieuws 167 x bekeken

’Campylobacter vaak in kippenpaté’

Londen – De Britse dienst voor de volksgezondheid waarschuwt voor een toenemend aantal gevallen van voedselvergiftiging door campylobacter in kippenpaté of soms ook eendenpaté.

Van de 18 grote uitbraken van campylobacter-infectie die zich dit jaar in Groot-Brittannië hebben voorgedaan, werden er 14 veroorzaakt door dergelijke leverpastei.

Bij de uitbraken werden alles bij elkaar 443 mensen ziek. Verreweg de meeste gevallen waren terug te leiden tot het eten van kippenpaté in een restaurant.

De Health Protection Agency heeft vastgesteld dat de kippenlevers vaak niet genoeg worden doorgekookt zodat de in het midden rose blijven. De dienst waarschuwt koks en ander keukenpersoneel daarom dat dergelijk vlees door en door gekookt moet worden om er zeker van te zijn dat de campylobacter gedood worden. Ook moet veel aandacht worden besteed aan de hygiëne in de keuken om kruisbesmetting te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.