Home

Nieuws 161 x bekeken

CDA: gelijke eisen voor importvlees

Den Haag – Het vlees dat in Nederland geïmporteerd wordt, moet aan dezelfde duurzaamheidseisen voldoen als in Nederland geproduceerd vlees.

Dat vindt het CDA. Terwijl staatssecretaris Henk Bleker van landbouw al meermaals te kennen heeft gegeven dat dit in verband met wereldhandelsverdragen niet kan, vraagt Kamerlid Ger Koopmans (CDA) tijdens de begrotingsbehadeling opnieuw aandacht voor dit punt.

”Het is niet makkelijk, maar je kunt in contracten die de Europese Unie sluit met derde landen wel eisen stellen”, vindt Koopmans. ”De randvoorwaarden van deze bilaterale handelsafspraken mogen best scherper”, vindt de politicus, die het onderwerp aan de orde zal brengen tijdens de behandeling van de landbouwbegroting, deze week in de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.