Home

Nieuws 249 x bekeken 6 reacties

'Braakleggen akkerbouwgrond ramp voor veevoerprijzen'

Nieuwegein – Het plan van de Europese landbouwministers om akkerbouwgrond in Europa braak te leggen met een vergoeding kan leiden tot een dramatische verhoging van de veevoerprijzen.

Dat zei voorzitter Jan Odink van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie afgelopen vrijdag op de jaarvergadering van de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren.

Door een vermindering van het Europese akkerbouwareaal met enkele procenten kan de veevoerprijs met vele procenten stijgen volgens Odink. ”Dat is een financiële ramp voor de veesector”, stelt hij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  juul loeffen

  Door steeds maar uit te breiden met natuurlandschappen,ondergraven wij onze economische doelstellingen.Wil je de toekomst veilig stellen met producten waarvan je weet dat ze goed zijn,moet je ze niet van het buitenland laten komen.Want daar is geen enkele controle,geknoeit wordt er bij leven.Van daar dat er zoveel mensen kanker krijgen.
  Leg de consument de vraag voor waar ze van moeten leven ,
  de natuur of de agrarische ondernemer dan zijn we er gauw klaar mee.
  Goeten
  juul

 • no-profile-image

  één miljard mensen hebben hoger, niet zoals wij honger hebben maar echt voedsel tekort en nog zijn er mensen die met droge ogen goede teeltgrond om willen zetten in wildernis, wat in hun ogen natuur betekend

 • no-profile-image

  arend II

  één miljard?Heb je ze geteld Noordam?jeetje zeg hing de tong op je schoenen zeker?
  Ik zeg ontpolderen de boel gaan de prijzen vanzelf omhoog...

 • no-profile-image

  krant gelezen arend, vanmorgen
  als teler ben ik het volkomen met jouw eens, hoe minder teeltgrond hoe hoger de prijzen
  maar van die natuurfriken kan ik het niet snappen dat ze liever mensen laten verhongeren voor een stuk wildernis

 • no-profile-image

  De teelt van biobrandstoffen is een veel groter gevaar dan de braaklegging van akkerbouwgrond.In Amerika waar er 40% van de mais van heel de wereld geteelt wordt,is nu al 40% van de Amerikaanse mais bestemd voor nuttelose ethanolproduktie !!!!! .Voor nog maar 6% benzine vervanging,er zijn gigantische oppervlakten akkerbouw gronden nodig om een beetje olie te vervangen.Ook in Canada en Europa gaan ze dezelfde kant op.In Brazilie is nu al 60% van de rietsuiker bestemd voor ethanol.De kredietkrisis zag niemand aankomen ,maar het omzetten van voedsel in biobrandstoffen en staks geen voedselvoor de mensen gaat ook snel !!!!!!

 • no-profile-image

  moed l.j.e

  ben er van overtuigd dat de voer prijzen niet te hoog zijn ,maar dat u te weinig voor uw producten vraagt / en krijgt het zijn toch prijzen die thuishoren in de jaren 1930 / 1970 laten de voer prijzen maar verdubbelen morgen

  getekend jan moed
  akkerbouw /pluimvee

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.