Home

Nieuws 227 x bekeken

Boerin stimuleert ontwikkeling

Boerinnen kunnen een belangrijke rol spelen bij de verhoging van de levensstandaard in arme plattelandsgemeenschappen in Afrika. Dat blijkt uit een studie die deze week is gepresenteerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.

Het is verstandig om bij de ontwikkeling van de landbouw in Afrika niet alleen naar technologische verbeteringen en oplossingen te kijken, aldus de Amerikaanse en Ethiopische onderzoekers.
Investeringen in kennis en kunde spelen een belangrijker rol, aldus de onderzoekers. Nieuwe technologieën worden pas opgepakt als de bevolking er vertrouwen in heeft en zich financieel zeker voelt.

De onderzoekers hebben in plattelandsgemeenschappen in Ethiopië, tegen de grens met Kenia en in het zuiden, projecten opgezet, waarin de vrouwen een belangrijke rol kregen. Boerinnen, die tot dan toe belast waren met huishoudelijk werk, bleken zich te ontwikkelen als leiders in de gemeenschap met ondernemingszin.

Of registreer je om te kunnen reageren.