Home

Nieuws 306 x bekeken

Boerenleen BV ziet kansen voor hoger beroep in zaak Rabobank

Den Haag – Sibbe Jan Noppert, directeur en enig aandeelhouder van Boerenleen BV zegt goede kansen te zien om in hoger beroep een rechtszaak te winnen die is aangespannen door de Rabobank.

Onlangs bepaalde de rechter dat Boerenleen BV inbreuk maakt op de rechten op de handelsnaam ’boerenleen’.

De officiële naam van Rabobank is Centrale Coöperatieve Raiffeisen-Boerenleenbank B.A. Noppert wil niet ingaan op een schikkingsvoorstel van de bank, volgens welke hij een schadevergoeding voor het wijzigen van de handelsnaam zou krijgen. De directe schade bedraagt volgens Noppert veel meer dan de 2.000 euro waarvoor de bank volgens hem bereid was te schikken.

De Fries stelde zelf wel vergeefs voor de naam te wijzigen in ruil voor een substantiële lening van 10 tot 20 miljoen euro. Het bedrijf van de 25-jarige ondernemer, die economie studeert in Amsterdam, wil voor klanten vermogens beheren en uitbouwen door intelligent te investeren. Tot nu toe is volgens Noppert geen vermogen bij Boerenleen BV aangemeld.

Of Boerenleen BV daadwerkelijk in hoger beroep gaat, besluit Noppert maandag 12 december. Volgens de rechterlijke uitspraak moet Noppert voor dinsdag aanstaande ophouden de handelsnaam te gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.