Home

Nieuws 228 x bekeken 2 reacties

Bleker past opnieuw natuurwet aan

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) is van plan de beschermingsregimes voor sommige soorten alsnog in stand te houden. Dat zei hij donderdag in een debat met de Tweede Kamer over zijn begroting voor volgend jaar.

In het Wetsvoorstel natuur stelt Bleker voor de bescherming van veel soorten te verminderen, maar na een storm van kritiek is hij bereid tot aanpassingen. "Ik heb dat te veel teruggebracht, dat gaan we corrigeren", zei hij. Details wilde de staatssecretaris nog niet geven. Het wetsvoorstel wordt volgend voorjaar aan de Tweede Kamer aangeboden.

In het debat gaf Bleker ook aan niets te zien in het PvdA-voorstel om natuur voortaan onder te brengen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. "Er heeft dan altijd een afweging plaats met veel andere belangen. Natuur kan dan nooit meer zijn dan één van de domeinen. Als je de natuur een warm hart toedraagt, moet je je afvragen of dat verstandig is."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Foei foei toch. Het hele leven is puur natuur!!! Of zou de schrijver van dit bericht zich toch vergist hebben.

  • no-profile-image

    Wat bedoelt dat warhoofd nu weer?????????????????? hij wist toch dat je natuur niet aan 28000 KNJV natuurcriminelen moet overlaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.