Home

Nieuws 267 x bekeken

Atlantic prima snijhyacint

Lisse - Het aanbod aan snijhyacinten op de bloemenveilingen loopt in hoog tempo op.

In de donkere winterdagen willen veel mensen alvast een vleug van het voorjaar in huis halen, en de bloembollensector kan goed aan die vraag voldoen.

In de CNB-keuringszaal in Lisse staat deze week een vaas met gesneden Hyacinthus 'Atlantic'van de gelijknamige kwekersvereniging. Van deze cultivar is het afgelopen seizoen ruim 10 hectare opgeplant; en naar verwachting wordt dit het huidige seizoen nog meer.

De kleur is mooi purperblauw, de steel is ferm en de bloei gaat door tot de laatste kopnagel. Of de bolbodem is behouden, is niet zichtbaar omdat de inzender een pot als vaas heeft gebruikt. Doch het algemene gegeven is dat de consument bij het op de vaas zetten van dit product niet die bolbodem moet verwijderen omdat deze nog voeding genereert.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.