Home

Nieuws 158 x bekeken

22 miljoen mensen geholpen met EU-donaties

Rome – Met donorgeld van de EU hebben de VN-agentschappen FAO, WFP en IFAD de afgelopen twee jaar voor 22 miljoen mensen wereldwijd de voedselzekerheid verbeterd.

Dat melden de organisaties op basis van een analyse. De EU verstrekte via de zogeheten EU Food Facility (EUFF) 367 miljoen euro voor landbouwontwikkeling in Afrika.

Met het geld zijn zaden van goede kwaliteit en meststoffen geleverd, maar ook graanopslagen gebouwd of verbeterd. Het betreft investeringen in 35 landen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Een charge van 232 miljoen euro, onderdeel van de totale som, betrof volgens de drie voedselorganisaties de grootste donatie van de EU ooit.

 Met het opzetten van de EUFF heeft de EU een sterke boodschap naar zowel ontwikkelde als ontwikkelende landen gestuurd dat het tijd is krachten te bundelen en de landbouw weer op de rails te zetten”, aldus directeur-generaal Jacques Diouf van de FAO. Volgens de Senegalees lijdt de landbouw in ontwikkelingslanden onder een forse investeringsachterstand.

Of registreer je om te kunnen reageren.