Home

Nieuws 307 x bekeken

18 miljoen euro voor antibiotica alternatieven

Utrecht – Wetenschap en het bedrijfsleven gaan samenwerken aan alternatieven voor antibiotica.

De faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Pfizer Animal Health en MSD Animal Health hebben zich hiervoor gebundeld binnen het Immuno Valley Altant programma. Altant staat voor Alternatieven voor Antibiotica.

Dit programma omvat een samenwerking gecoördineerd door de stichting Immuno Valley en wordt mede gefinancierd vanuit het ministerie van ELI. Het budget voor het totale programma omvat zo’n 18 miljoen euro, waarvan de industrie bijna de helft voor zijn rekening neemt.

Binnen het programma wordt onderzoek gedaan naar nieuwe moleculen die infectieremmend werken en het uitschakelen van bepaalde eiwitten die door bacteriën worden aangemaakt. Naar verwachting worden de eerste alternatieven binnen vijf jaar gepresenteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.