Home

Nieuws 211 x bekeken

'Zwijgende meerderheid belangrijk in discussie schaalvergroting'

Lelystad – Als de veehouderij maatschappelijk geaccepteerd wil blijven, moet de sector zicht krijgen op de grote groep burgers die niet of nauwelijks meepraat.

Volgens een onderzoek van Wageningen UR voor het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is er een grote middengroep van burgers die zich niet in de discussie mengt over de voor- en nadelen van schaalvergroting. Die passiviteit van de middengroep kan omslaan.

”Afwezigheid van protest is geen teken van instemming”, aldus de rapportage. Het kan zomaar dat die groep zich opeens tegen grote veebedrijven gaat keren.

Volgens het onderzoek is meer inzicht nodig in die grote belangrijke passieve middengroep. Wie zijn het, welke houding nemen ze in en op wanneer zullen ze van passief toeschouwer tot actief betrokkene worden?

Of registreer je om te kunnen reageren.