Home

Nieuws 244 x bekeken

Zeven aanhoudingen voor illegale slacht

Den Haag - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de politie hebben tijdens het Offerfeest zeven mensen aangehouden en veertien processen-verbaal opgemaakt voor het illegaal slachten van dieren.

Dat liet de VWA woensdag weten. Tijdens het islamitische feest, dat drie dagen duurt, worden dieren ritueel onverdoofd geslacht. Op verschillende plekken betrapten inspecteurs mensen op het niet in een slachthuis slachten van schapen. Zo werden twee mensen aangehouden met zes illegaal geslachte schapen in de kofferbak van hun auto. Een andere werd op heterdaad betrapt in de buurt van Montfoort. Eerder meldde de VWA dat in Heusden vier mensen waren aangehouden.

In Nederland mag rituele slacht alleen in daarvoor aangewezen slachthuizen. De VWA vindt dat de rituele slacht over het algemeen de afgelopen dagen redelijk tot goed is gegaan in de slachthuizen. In totaal zijn er circa 55.000 schapen en geiten en 5.000 runderen ritueel geslacht in 94 slachthuizen.

Of registreer je om te kunnen reageren.