Home

Nieuws 218 x bekeken

Winst Wal-Mart gedaald, omzet toegenomen

Bentonville - De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart Stores heeft de winst in het derde kwartaal zien afnemen, ondanks sterke omzetcijfers.

Het concern behaalde een nettowinst van 3,3 miljard dollar (2,4 miljard euro), een afname van 2,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt.

De winst werd gedrukt omdat Wal-Mart hoge kortingen moest verstrekken om consumenten de winkels in te lokken en de concurrentie het hoofd te kunnen bieden. De grootste detailhandelaar ter wereld begon al weken voor Black Friday, het officiële begin van het koopseizoen in de Verenigde Staten, met het verlagen van de prijzen.

De omzet van Wal-Mart klom in het derde kwartaal met ruim 8 procent tot 110,2 miljard dollar.

Of registreer je om te kunnen reageren.