Home

Nieuws 167 x bekeken

Winst- en omzetstijging Ahold in moeilijke markt

Amsterdam - Ondanks moeilijke marktomstandigheden heeft Ahold in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien stijgen.

De resultaten die het supermarktconcern donderdag voorbeurs publiceerde, waren ook beter dan de gemiddelde verwachting van analisten. De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 6,86 miljard euro, een stijging van 2,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tegen constante wisselkoersen stegen de inkomsten met 6,9 procent.

De operationele winst ging met ruim 5 procent omhoog tot 300 miljoen euro. De nettowinst steeg met ruim 15 procent naar 257 miljoen euro. De stijging is deels te danken aan een belastingmeevaller.

Topman Dick Boer liet in het persbericht weten dat ,,klanten terughoudend blijven in de bestedingen en gericht zijn op prijsacties in een inflatoire omgeving''.

De omzet van Ahold steeg zowel in de VS, waar Ahold meer dan de helft van zijn omzet vandaan haalt, als in Nederland. Wel was in Nederland het bedrijfsresultaat met 149 miljoen euro zo'n 7 miljoen euro lager dan vorig jaar. De Amerikaanse supermarkten (Stop&Shop, Giant-Carlisle, Giant Landover) boekten een omzet van 5,8 miljard dollar (circa 4,3 miljard euro), een stijging van 8,5 procent.

Bij de Nederlandse activiteiten kwam de omzet 4,5 procent hoger uit op 2,3 miljard euro. De omzet in winkels die langer dan een jaar open zijn, steeg met 3 procent.

Ook in Tsjechië en Slowakije realiseerde Ahold groei. De omzet steeg met 5,4 procent en het bedrijfsresultaat ging van 2 miljoen in het derde kwartaal van 2010 naar 3 miljoen in de afgelopen drie maanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.