Home

Nieuws 166 x bekeken

Wellink vreest voor voortbestaan eurozone

Amsterdam - De euro blijft niet overeind als er niet snel maatregelen worden genomen om de ondermijning van het eurostelsel te stoppen. Dat zegt Nout Wellink, voormalig president van De Nederlandsche Bank, in een onlangs verschenen boek.

Hij roept op tot de instelling van een commissie van financiële experts om op korte termijn met voorstellen te komen tot wijzigingen in het Europese Verdrag. Ook pleit hij voor een ophoging van het Europese noodfonds (EFSF) tot ,,ten minste 1500 miljard euro’’.

Verder verwijt Wellink premier Rutte en minister van Financiën De Jager dat ze ,,een verkapte oproep tot een bankrun in Griekenland hebben gedaan'' met hun voorstel om landen die zich niet aan de begrotingsregels houden, uit de eurozone te zetten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.