Home

Nieuws 221 x bekeken

Vion neemt de regierol op zich

Boxtel - In de loop van 2012 neemt Vion geen varkens en runderen meer af van bedrijven die derde en vierde generatie antibiotica gebruiken.

Voor varkensbedrijven in het Good Farming Star-programma is dat al vanaf 1 januari niet meer toegestaan. Daarmee neemt Vion de rol van ketenregisseur op zich. Dat zegt prof. Bert Urlings, Vions Director Quality Assurance, in een uitgebreid interview dat dinsdag in weekblad Boerderij gepubliceerd wordt. Ook aan het totale antibioticagebruik op de bedrijven gaat Vion normen stellen. Uiteindelijk worden dieren van bedrijven met een dierdagdosering ver boven gemiddeld geweigerd. "We beginnen een traject waarin je elkaar helpt, waarin je er wat aan kunt doen om het te verbeteren. Er komt dan ook een keer een moment dat na zoveel pogingen tot verbeteren je een keer afscheid van elkaar moet nemen." Urlings wil daarvoor echter geen concrete datum noemen.

Vion start met deze toeleverrestricties in de Nederlandse bedrijven en rolt deze daarna ook uit in de andere landen waar het actief is. "In al onze markten volgen we dezelfde strategische keuzes, de ene markt wat eerder dan de andere. Je kunt ook niet alles ineens overal op hetzelfde moment uitrollen. We zijn nu bezig in Duitsland met de retail en Duitse dierenbescherming eenzelfde traject op te zetten."

Of registreer je om te kunnen reageren.