Home

Nieuws 475 x bekeken

'Vertrek Janssen wijzigt koers ZON niet'

Venlo – Het vertrek van Jan Janssen als interim-directeur bij afzetorganisatie ZON en haar dochterbedrijf ZON Vastgoed heeft geen gevolgen voor ’het nieuwe beleid van toegevoegde waarde’, aldus de onderneming in groente- en fruit.

In oktober zei Janssen in deze krant geen heil te zien in bundeling om alleen marktaandeel te winnen. Samenwerking zoekt de veiling op dit moment alleen in de regio. Daar blijft de veiling bij.

Het vertrek van de Janssen leidt er waarschijnlijk wel toe dat ZON de zoektocht naar een nieuwe topman opnieuw moet starten. Janssen leek daarvoor als kandidaat te gelden. Zelf zei hij in oktober in te zijn voor die functie en zich te gedragen als een blijver. In januari zou de raad van commissarissen een besluit kenbaar maken.

Een woordvoerder zegt nu rekening te houden met vertraging. Hij wil niet zeggen of Janssen inderdaad kandidaat was. ”Als dat zo was, dan heb je niet in die paar weken nog een nieuwe topman gevonden” , aldus de woordvoerder. Hans List, commercieel directeur bij ZON, zal de functie van interim algemeen directeur invullen.

Voorzitter Ton Reijnders kon woensdag niet reageren. Hij zit in het buitenland.

Het vertrek van Janssen heeft niets met interne zaken bij ZON te maken, stelt de woordvoerder. Hij accepteert de functie van directeur op het bedrijf van een vriend. ”Daar kan hij ook aandeelhouder worden”, aldus de ZON-woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.