Home

Nieuws 254 x bekeken 2 reacties

Verburg wil voedselverspilling op de kaart zetten

Tilburg – Bij het tegengaan van honger wordt nu teveel louter gedacht in termen van een hogere landbouwproductie. Het tegengaan van voedselverspilling kan echter eveneens een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van honger. Dat vindt Gerda Verburg, ambassadeur voor Nederland bij de FAO.

Wereldwijd wordt volgens wetenschappers jaarlijks ongeveer 1,3 miljard ton eten uiteindelijk niet opgegeten. Nederlandse producenten en consumenten nemen hiervan 9,4 miljoen ton voor hun rekening. Zo’n 6,4 miljoen ton gaat verloren in het productieproces en 1,8 miljoen ton bij mensen thuis. Groenten en fruit worden het meest weggegooid.

Volgens oud-landbouwminister Verburg, die maandag spreekt op het Beter Eten 2011 Congres, gaat een groot deel van het voedsel door onwetendheid en gemakzucht verloren. Als de voedselverspilling wordt gehalveerd, is er voldoende voedsel voorhanden om in 2050 9 miljard mensen te voeden.

De bekende Britse schrijver Tristram Stuart spreekt eveneens op het congres. Stuart werd bekend met het boek Waste – Uncovering the Global Food Scandal.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Verburg ,,zit nu in sprookjes land ons geld te verspillen.

  • no-profile-image

    Als we zuiniger omgaan met ons voedsel, zal er dus meer overblijven voor de wereldmarkt. De vragende partijen beschikken niet over voldoende geld om de kostprijs te betalen. mijn conclusie kan dan alleen maar zijn; de productie krimpt omdat de prijs af producent (boer) zal dalen. Maar helaas de mensen zonder geld zullen honger houden!!

Of registreer je om te kunnen reageren.