Home

Nieuws 299 x bekeken

Varkensboeren dienen nieuwe aanvraag in voor vergunning stallen

Hulst – De Brabantse varkensboeren Jan Welvaarts en Frank Lavrijsen hebben opnieuw een aanvraag voor een milieuvergunning ingediend voor twee stallen van elk 6.720 varkens aan de Rommersdijkstraat bij Hengstdijk en aan de Kamperweg bij Vogelwaarde.

De aanvraag is ingediend bij de gemeente Hulst. De ondernemers procederen al achttien jaar.
Welvaart en Lavrijsen trekken sinds de eerste aanvraag gezamenlijk op. Stoppen met de aanvraag is voor beiden geen optie, blijkt uit navraag bij de boeren. Welvaarts: ”We gaan hoe dan ook door en willen ons gelijk halen.” De gemeente heeft veel fouten gemaakt, reageert Lavrijsen in een vraaggesprek.

De milieuvergunning die nu opnieuw aangevraagd wordt, is in een eerder stadium afgegeven. Daarop trok de gemeente de bouwvergunning weer in die in 1994 was afgegeven. De varkenshouders procedeerden tot aan de Raad van State. Die oordeelde dat de gemeente Hulst de bouwvergunningen onterecht had ingetrokken en opnieuw moest afgeven. Welvaarts: ”Sinds twee jaar hebben we de vergunning voor de bouw van de stallen weer in ons bezit. De milieuvergunning moeten we weer opnieuw aanvragen. Zo worden we al jaren tegengewerkt, maar opgeven doen we niet.”

Of registreer je om te kunnen reageren.