Home

Nieuws 174 x bekeken

VN: hongersnood iets minder erg in Somalië

Nairobi - De hongersnood in Somalië is iets afgenomen.

De Verenigde Naties hebben vrijdag de hongersnood in drie gebieden in Somalië afgewaardeerd, maar waarschuwen dat de crisis de ergste ter wereld is met bijna 250.000 mensen die dreigen te overlijden aan ernstige voedseltekorten.

In drie andere gebieden heerst er nog wel hongersnood, waaronder in het door oorlog verscheurde Zuid-Somalië. Volgens een verklaring van de VN zal het aantal doden de komende maanden niet afnemen.

Van hongersnood is sprake als minstens 20 procent van de huishoudens kampt met extreme voedseltekorten en 30 procent van de mensen lijdt aan acute ondervoeding en er bovendien dagelijks per 10.000 inwoners er twee van de honger omkomen, aldus de Verenigde Naties.

Of registreer je om te kunnen reageren.