Home

Nieuws 221 x bekeken

Twenterand: geen nieuwe bedrijven in LOG’s

Vriezenveen – Geen nieuwe bedrijven, maar genoeg mogelijkheden voor bestaande familiebedrijven. Dat zegt wethouder Roel Koster van gemeente Twenterand over het nieuwe bestemmingsplan voor de Landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s) dat ze begin volgend jaar wil vaststellen.

In het nieuwe bestemmingsplan voor de LOG’s wordt de mogelijkheid voor nieuwvestiging van bedrijven in deze gebieden geschrapt. Het bestemmingsplan biedt voldoende mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling aan familiebedrijven, vindt wethouder Roel Koster. Er geldt een bouwblokbegrenzing van 1 hectare met de mogelijkheid tot uitgroei naar 1,5 hectare.

Bedrijven die moeten verplaatsen moeten zich richten op vrijkomende locaties van stoppende bedrijven, zo vindt de wethouder. Deze ontwikkeling gaat in tegen de wens van de provincie Overijssel. Gedeputeerde Staten heeft een zienswijze ingediend op het ontwerpbestemmingsplan van de gemeente, omdat ze vinden dat dit lijnrecht in gaat tegen het reconstructiebeleid van de provincie.

Het ontwerpbestemminsplan van Twenterand heeft ter inzage gelegen en daarop zijn tien zienswijzen binnengekomen, meldt de wethouder. De zienswijzen moeten nog worden behandeld in de verdere procedure, maar de wethouder verwacht niet dat het voorliggende plan op dat punt wordt gwijzigd. ”Het is de maatschappelijke wens van de inwoners van onze gemeente. Er is geen draagvlak voor nieuwvestiging van bedrijven in de landbouwontwikkelingsgebieden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.