Home

Nieuws 182 x bekeken

Twee aardwarmteaanvragen in overtekende MEI-regeling

Assen - De jongste openstellingsronde van de Marktintroductie energie-innovaties (MEI) heeft opnieuw twee aanvragen opgeleverd voor aardwarmte.

Het zijn aanvragen van glasgroentetelers. De regeling is dit jaar verkleind. Was in 2010 13 miljoen euro beschikbaar, dit jaar is dat 8 miljoen euro. Er is in totaal voor 13 miljoen euro aan subsidie voor energieprojecten uit de glastuinbouw ingediend in deze ronde.  Die overtekening verrast uitvoerder Dienst Regelingen (DR), omdat het investeringsklimaat voor de bedrijven moeilijk is. Met name voor semi-gesloten kassystemen ligt het aangevraagde bedrag met 9 miljoen euro ruim boven het beschikbare budget van 4 miljoen euro. Van de twaalf aanvragen in deze categorie hebben er vijf betrekking op het ‘Nieuwe telen’.
Volgens de uitvoerende Dienst Regelingen zijn mogelijkheden om te schuiven beperkt. De

MEI-regeling kent twee categorieën en beide zijn overtekend. Dat betekent dat niet alle aanvragen kunnen worden toegekend. Eerder deze week werd bekend dat de MEI-regeling ook aardwarmtebedrijven gaat ondersteunen bij investeringen om bijvangst van olie of gas op te lossen. Die gelden (in totaal 2,8 miljoen euro) komen niet uit het reguliere MEI-budget, laat Dienst Regelingen weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.