Home

Nieuws 161 x bekeken

Tulip UK wil capaciteit fors opvoeren

Londen – Tulip UK, de Britse tak van Danish Crown, wil de capaciteit in haar Britse vleesbedrijven drastisch opvoeren.

Dat zou betekenen dat Tulip 40 procent van de varkens in Groot-Brittannië gaat verwerken terwijl dat nu nog op zo’n 30 procent ligt.

Dat heeft directeur Steve Murrell laten weten aan Farmers Weekly, het Britse zusterblad van agd.media. Tulip heeft de investeringsplannen rond voor twee fabrieken, één in Ashton en de andere in Spalding. In Ashton gaat de capaciteit daarmee van 15.000 naar 23.000 varkens per week en in de andere fabriek van 13.500 naar 25.000 per week.

Murrell zegt daarbij te verwachten dat het overgrote deel van de benodigde varkens uit Groot-Brittannië zelf zal komen. Ashton werkt al vrijwel volledig voor supermarkt Waitrose die alleen vlees uit eigen land verkoopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.