Home

Nieuws 166 x bekeken

Tuindersstroom kan makkelijker het land in

Arnhem - Met de ingebruikname van een nieuw hoogspanningsstation in Klazienaveen is het elektriciteitsnet in de regio Drenthe, Overijssel en de Noordoostpolder verzwaard en kunnen tuinders hun opgewekte stroom kwijt. Dat maakten elektriciteitstransporteur TenneT en de regionale netbeheerder Enexis dinsdag bekend.

De elektriciteitsbedrijven verwachten dat het elektriciteitstransport in de regio de komende tijd toeneemt. Steeds meer tuinders wekken bij het verwarmen van hun kassen stroom op en leveren dat aan het net. Inmiddels zijn de tuinders goed voor 13 procent van het totale productievermogen van Nederland.

Het nieuwe station staat via een ondergrondse verbinding van 7,5 kilometer lang in verbinding met het hoogspanningsstation Bargermeer. De totale kosten voor het nieuwe station liggen op circa 14 miljoen euro.

Station Klazienaveen is het tweede station van de uitbreidingen dat in gebruik is genomen, het derde en laatste gaat begin volgend jaar draaien. ,,De nieuwe stations zorgen samen voor een toekomstvaste energievoorziening in de regio'', aldus Tennet.

Of registreer je om te kunnen reageren.