Home

Nieuws 294 x bekeken 3 reacties

Telersverenigingen: laatste noodkreet verdwijnen PT

Breda – De dertien erkende telerscoöperaties hebben gezamenlijk per brief aan de politieke fracties gepleit voor behoud van de productschappen.

De koepel voor afzetorganisaties DPA noemt het een laatste noodkreet van de telers die zich niet gehoord voelen in de discussie tot dusver.

Vorige week in de hoorzitting in de Tweede Kamer over de productschappen zijn vooral tegenstanders uitgenodigd, stelt DPA-directeur Hans van Es. ”Door de VVD en PVV is wel een erg eenzijdige rondetafelbijeenkomst belegd. De mening van glasgroentetelers is helemaal niet gehoord. De NVAF is toch een partij voor een aantal vollegrondsgroentetelers.”

In de brief stellen de coöperaties dat de Ehec-schade veel groter was uitgepakt zonder het Productschap Tuinbouw. ”We hadden nooit zo snel een structuur gehad om keuringen te verrichten bij de doorgedraaide partijen. Er is ’s nachts doorgewerkt aan administratie.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jos de Boer

  Ik zou graag willen weten wat voor noodkreet er in de brief staat .Men schermt maar met ehec waar het pt totaal geen invloed op heeft gehad enkel oeverloos debatteren
  Alles is zo goed gecontroleerd ,het had nooit voor mogen komen !!:schade ? alles was al niets waard door toedoen van overproductie geregeld door de organisaties door middel van GMO gelden .Het over werken 's nachts zal normaal wel met dubbele uren verrekend worden ten kostte van de agrarier
  Wees gerust ,wij moeten blijvend onze broek ophalen ,reken nu echt niet op de schappen Gr Jos de Boer

 • no-profile-image

  jpk

  pt alleen noodzakelijk voor
  uitvoering van wetten van de overheid
  en eu

 • no-profile-image

  jpk

  pt alleen noodzakelijk voor
  uitvoering van wetten van de overheid
  en eu

Of registreer je om te kunnen reageren.