Home

Nieuws 423 x bekeken

Strikte controle op veetransport Ramsgate

Ramsgate – De regels voor en controle op het welzijn van de export van levend vee vanuit de haven in het Britse Ramsgate worden verscherpt. Dat heeft staatssecretaris Jim Paice meegedeeld naar aanleiding van klachten over vertragingen bij het laden van de veewagens op de veerboot.

”Ik wil dat iedereen die betrokken is bij de export van levende dieren nooit de indruk heeft dat we het welzijn van de dieren niet serieus nemen,” aldus Paice. Volgens hoofd handelsbevordering Peter Hardwick van het rundveeschap Eblex gaat het echter niet alleen om het welzijn in de haven maar ook aan boord van de veerschepen. Volgens Hardwick "kijkt de Europese Commissie daar op dit moment al naar.”

De export van levend vee via Ramsgate roept de laatste tijd regelmatig problemen op. Een plaatselijk kamerlid is nu samen met organisaties voor dierenwelzijn zoals Compassion in World Farming begonnen met een e-petitie om de export van levend vee via Ramsgate geheel te verbieden. In de petitie wordt er ook bij de Britse autoriteiten op aangedrongen om de EU onder druk te zetten om vee-exporten helemaal te verbieden. Inmiddels hebben meer dan 5.000 mensen de online-petitie ondertekend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.