Home

Nieuws 178 x bekeken

Strenger beleid voor werklozen met uitkering

Den Haag – Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil mensen met een uitkering strenger aanpakken.

Als zij onvoldoende inspanningen leveren om weer aan het werk te komen, zullen zij dit gaan voelen in de uitkering die ze ontvangen.  Dat heeft Kamp gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer over sociale zekerheid. De strengere regels voor uitkeringen worden in 2013 van kracht.
Kamp zegt dat hij de groep werklozen die niet wil werken nadrukkelijk in beeld heeft bij de aanscherping van het regime.

Met name in de tuinbouw zijn veel banen die door Nederlandse werklozen ingevuld zouden kunnen worden. In de praktijk lukt dat niet, ook niet na het aangescherpte beleid voor het verstrekken van tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren. Het aantal werklozen dat wil gaan werken in de land- en tuinbouw is zeer beperkt.

VVD-Kamerlid Malik Azmani vindt dat niet alleen de landelijke overheid zich moet inzetten om werklozen aan het werk te krijgen. Volgens hem moeten gemeenten en de regionale kantoren van het UWV ook een slag maken. Hij is teleurgesteld dat vanuit de grote steden Rotterdam en Den Haag weinig mensen gaan werken in de kassen in het Westland.

Of registreer je om te kunnen reageren.