Home

Nieuws 206 x bekeken

Rosenfeld van Kraft Foods belangrijkste zakenvrouw wereldwijd

Northfield - Bestuursvoorzitter Irene Rosenfeld van Kraft Foods is door een jury van experts ingesteld door The Financial Times uitgeroepen tot meest succesvolle zakenvrouw van 2011.

Rosenfeld bewees zich volgens de jury door haar recente beslissing Kraft Foods na 2012 op te delen in twee aparte, beursgenoteerde, bedrijven. Kraft Foods wordt opgesplitst in een wereldwijd snackbedrijf met een omzet van circa 32 miljard dollar en op Noord-Amerika gericht voedingsconcern met een omzet van 16 miljard dollar. Het eerste bedrijf is bekend van Cadbury chocolade en Oreo koekjes en het tweede van pasta en Oscar Mayer vleeswaren.
Volgens de jury is Rosenfeld, voorheen directeur van Pepsico’s Frito-Lay chipsdivisie, geen vrouw van soundbites. Liever steekt ze van wal met een lang en rationeel betoog.

Rosenfeld was ondanks haar succes volgens de jury bereid macht vanuit het hoofdkwartier in Illinois over te hevelen naar regionale kantoren. Ze stak bovendien energie in het vergroten van het aantal vrouwen en etnische minderheden in het management van het bedrijf.

De nummer 1 van vorig jaar op de ranglijst, Pepsico’s topvrouw Indra Nooyi, staat dit jaar op de derde plaats. Nooyi begon haar loopbaan in India bij een textielbedrijf om na een periode bij gezondheidsproductenfabrikant Johnson & Johnson met een beurs voor Yale University en 500 dollar zakgeld de Atlantische Oceaan over te steken.

De derde vrouw uit de agribusiness in de top 50 van meest succesvolle zakenvrouwen is Patricia Woertz, sinds 2007 bestuursvoorzitter van agriconcern Archer Daniels Midland (ADM). Ze maakte naam door met succes de inkoop van agrarische grondstoffen te integreren met de opslag en transportdiensten. Woertz kwam via accountancy Ernst & Young en Gulf Oil bij ADM terecht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.