Home

Nieuws 181 x bekeken

Regio Vechta blijft varkensintensiefste gebied Duitsland

Wiesbaden – De bestuurlijke regio Vechta blijft het varkensintensiefste gebied van Duitsland.

Deze Landkreis tussen Bremen en Osnabrück telt per 100 hectare landbouwgrond 1.674 varkens. De aangrenzende regio Cloppenburg volgt met 1.327 varkens per 100 hectare.

Dat blijkt uit het nieuwe rapport van het Statistische Bundesamt over de agrarische structuurontwikkeling. Breder gezien concentreert zich een groot deel van de Duitse varkenshouderij in Nedersaksen en Westfalen. De grootste varkensbedrijven staan desondanks in de nieuwe deelstaten in het oosten. De regio Jerichower Land in Saksen-Anhalt heeft gemiddeld 4.114 dieren per bedrijf en is in dat opzicht de Duitse lijstaanvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.