Home

Nieuws 174 x bekeken

Regen Hoorn van Afrika brengt niet direct redding

Addis Abeba – Na vele maanden van droogte regent het op veel plaatsen in Ethiopië en Kenia.

De regens maken dat de aangelegde wateropvangbekkens weer gevuld worden en mensen en dieren weer kunnen drinken. De regen is volgens hulporganisatie Cordaid onvoldoende om de voedselproductie te redden.

Volgens medewerkers van Cordaid in de Hoorn van Afrika zijn veel dieren verzwakt door besmettingen met longontsteking en een groter dan gewoon aantal parasieten en teken. De dieren hebben maanden nodig om aan te sterken en jongeren te krijgen. Voor koeien en kamelen duurt het aansterken volgens Cordaid tussen de negen en dertien maanden.

De meeste boeren in de door honger getroffen regio houden vee en plegen geen akkerbouw. Voor de akkerbouw komt het water gelegen, maar de eerste oogst komt pas op zijn vroegst over drie maanden. Voedselhulp blijft dus volgens de organisatie bijna een jaar noodzakelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.