Home

Nieuws 192 x bekeken

Problemen met insecticiden riolering Raalte voorbij

Raalte - Het deel van de riolering in Raalte waar insecticiden in zaten, is zo goed als leeggepompt. Zondag om 17.00 uur wordt de riolering weer in gebruik genomen.

Dat maakten de gemeente en het waterschap Groot Salland bekend. De insecticiden waren in de riolering terechtgekomen door een lozing van een bedrijf. De giftige stoffen zijn schadelijk voor bacterieën, waardoor de rioolwaterzuivering niet goed meer werkte.

Om welk bedrijf het gaat, wilden de instanties zaterdag niet zeggen. Burgemeester Piet Zoon bevestigde noch ontkende dat het op het bedrijventerrein gelegen bedrijf Beaphar verantwoordelijk is voor de lozing. Bij dit bedrijf worden insecticiden gebruikt om vlooienbanden te maken. "In theorie is het mogelijk dat iemand van buiten daar het spul geloosd heeft'', zei dijkgraaf Herman Dijk. Volgens de burgemeester is het aan politie en justitie om verdere stappen te nemen.

Het bewuste bedrijf is door medewerkers van het waterschap en de politie bezocht en er is aangifte gedaan. Overlast voor burgers is er niet geweest. De totale schade is nog onbekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.